10 Aralık 2016 Cumartesi

Turbolu Araç Kullanımı ve Bakımı Turbo Test ve Arızaları

Turbolu Araç Nasıl Kullanılır Ömrü Nasıl Uzatılır?
Turbo,motordan daha fazla güç elde edilmesi ve torku arttırmak için yapılan bir şarj sistemidir.Aracın egzoz gazı ile çalışan bir elemandır.Pervane ve çarklarla desteklenmiştir.Turbonun daha verimli çalışması için birçok çözüm vardır.
1-Araç marş basıldıktan sonra yaz mevsiminde ortalama 1 dakika, kış mevsiminde 5-10 dakika motor hacmine ve hava sıcaklığına göre rolantide çalıştırılmalıdır.
2-Aracın yağı temiz ve mukavemeti iyi olması gerekir aksi takdirde trubo türbinleri iyi yağlanmaz ve arıza yapmasına neden olabilir.
3-Aracı yüksek viteslerde düşük devirlerde kullanmamak gerekir.Turboya basınç yapacağından
turbonun eleman kesmesine ve arıza yapmasına neden olabilir.
4-Soğuk havalarda  araç sabit vaziyetteyken gaza yüklenilmemesi gerekir.
5-Uzun yolculuk ve yüksek devirlerde kullandıktan sonra aniden motoru stop ettirmemek gerekir.Birkaç dakika rolantide çalışması turbonun kendini yağlaması gerekmektedir.
6-Hava filtresinin temiz ve yakıt sisteminin düzgün çalışması gerekir.
1
Turbo Testi ve Sağlamlığı Nasıl Anlaşılır?
1-Motoru düzgün çalışan bir araçta devir 2500-3000 devire getirilir,araçta ıslık sesi gibi yada üfleme gibi aşırı derecede ses ve aksamalar olursa turbonun düzgün çalışmadığını gösterir.
2-Araç 1500 devirden sonra gaza yükleniliğinde kendini toparlayıp aracın atikliği gözlemlenir.Gaz ile aracın verdiği tepki orantılı olmalıdır, aksi taktirde turboda arıza olmuş olabilir.
3-Daha sağlam bir test için aracı DYNO makinesine bağlamak ve turbo tepkisini ölçmek daha sağlam sonuçlar verecektir... 
   Oto Ailem İyi Yolculuklar Diler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder